Történelmi Levéltár Zenta - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
ÉLŐ ARCHÍVUMOK - projektek

Átadásra került a mezőgazdasági gépgyűjtemény Ópusztaszeren

Ópusztaszer

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gazdagodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az állandó kiállítás július 6-án került átadásra.

A megnyitó ünnepségen Kertész Péter igazgató elmondta, az emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár tavaly tavasszal indított közös programot a Dél-Alföld ipar- és agrártörténeti értékeinek felkutatására és bemutatására.

A projekt részeként történt meg a parkban korábban is látható mezőgazdasági gépek restaurálása, emellett a skanzenben egy a 20. század első felére jellemző uradalmi gépszíneket idéző, új kiállítóhely is épült.

A restaurált példányok mellett újak is bekerültek a gyűjteménybe. A hiánypótló tárlaton egyebek között fogatos ekekapa, fagerendelyes mankókerekes ekekapa, hengeres magtisztító (triőr), HSCS szecskavágó, kétsoros kukorica vetőgép, 15 soros vetőgép, Johnston-féle szénagyűjtő gereblye, Hofherr-Schrantz cséplőgép, Fordson F20 HP traktor és gőzlokomobil is látható.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.