Történelmi Levéltár Zenta - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
ÉLŐ ARCHÍVUMOK - projektek

A partnerekről

A zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark két fontos intézmény, melyek őrzik országuk és nemzetük kulturális örökségét. Mindkét intézményt – a saját régiójában és a saját tevékenységi területén – a legaktívabbak között tartják számon.

A zentai Történelmi Levéltár szakmai, tudományos munkája jelentős kiadói tevékenységgel párosul. Ugyancsak fontos szerepet tölt be abban, hogy tudatosítsa a kulturális örökség és a kutatói munka fontosságát a társadalomban.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark aktív szerepet tölt be a modern múzeumi technika, a múzeumpedagógia alkalmazásában, a kulturális emlékek és kulturális örökség megőrzésében.

A zentai Történelmi Levéltár szerepe az együttműködésben, hogy biztosítsa a módszertani és kutatási hátteret a projekt lebonyolításához, míg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a 20 éves tapasztalatát adja, melyet a történelem átfogó és interaktív bemutatásában szerzett.

A zentai Történelmi Levéltár a magyarországi partner gyakorlatát átültetve igyekszik a nyilvánosságot minél jobban bevonni munkájába, valamint elsajátítani a partnerétől, hogy miként lehet a tudományos munkákból a nagyközönség számára is vonzó turisztikai tartalmat kialakítani. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a szerbiai partnertől tanulva, szeretne bekerülni a tudományos vérkeringésbe.

További információkért látogasson el a Zentai Történelmi Levéltár, illetve az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark honlapjára.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.