Istorijski arhiv Senta - Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru
Projekti „ŽIVI ARHIVI“

Učesnici projekta

Istorijski arhiv u Senti i Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru predstavljaju dve važne ustanove koje čuvaju kulturno nasleđe njihovih država i nacija. Obe ustanove se – u vlastitim regijama i u sopstvenoj oblasti delovanja – ubrajaju među najaktivnije.

Stručni, naučni rad Istorijskog arhiva u Senti prati intenzivna publicistička i izdavačka delatnost. Isto tako ona ima važnu ulogu i u širenju svesti o važnosti kulturnog nasleđa i istraživačkog rada u društvu.

Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru ima aktivnu ulogu u primeni moderne muzejske tehnike, muzealne pedagogije, čuvanju duhovnih kulturnih vrednosti i kulturnog nasleđa uopšte.

Uloga Istorijskog arhiva u Senti u kooperaciji predstavlja obezbeđenje metodološkog i eksplorativnog zaleđa za realizaciju projekta, dok Nacionalni istorijski spomen- park pruža svoje 20-godišnje iskustvo koje je stekao u sveobuhvatnoj i interaktivnoj prezentaciji istorije.

Istorijski arhiv u Senti nastoji da implementacijom prakse partnera iz Mađarske što više uključi javnost u svoj rad, te da od partnera preuzima metode putem kojih moguće je na bazi naučnih radova stvoriti atraktivne turističke sadržaje za širu javnost. Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru bi učeći od svog partnera iz Srbije pak želeo da dospe u krvotok nauke.

Za više informacija posetite veb-sajt Istorijskog arhiva u Senti, odnosno Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".