Történelmi Levéltár Zenta - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
ÉLŐ ARCHÍVUMOK - projektek

Elrajtolt a LIVES 2 projekt

A zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közös határon átnyúló projektumba kezdett Élő archívumok – Emlékezzünk a múltra a közös jövőért elnevezéssel. A 2022 november végéig tartó projektum folytatása a 2018 és 2020 között megvalósított „Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi” elnevezésű projektumnak. Akárcsak az első alkalommal, a fő cél ezúttal is feltárni és összegyűjteni a kulturális örökség azon értékeit, melyek az országhatár mindkét oldalán azonos gyökerekkel rendelkeznek, és összekötnek bennünket.

Azonban míg az első alkalommal elsősorban a mezőgazdasági eszközök, gépek, illetve a levéltári iratok vizsgálatán keresztül a korszak gazdasági élete, illetve a tárgyak mögött rejlő társadalmi összkép, s a személyes emberi történetek voltak a fókuszban, addig ezúttal a projekt a 19. és a 20. század fordulóján élő ember természetközeli, környezettudatos, racionális, hosszú távon is fenntartható életmódját mutatja be, különös tekintettel az ártéri gazdálkodásra, a hagyományos halászatra, a fakitermelésre és a hajóépítésre.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.