Történelmi Levéltár Zenta - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
ÉLŐ ARCHÍVUMOK - projektek

Véget ért a második Élő archívumok - projekt

Zenta

A zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) Élő archívumok – Emlékezzünk a múltra a közös jövőért elnevezésű projektje, amely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósult meg 2021 augusztusa és 2022 novembere között, november 17-én zárókonferenciával zárult. Az eseményen ismertették a projekt során megvalósított eredmények, valamint bemutatták a Tisza – a folyó, amely összeköt bennünket című tanulmánykötetet.

A rendezvény elején Kertész Péter, az ÓNTE ügyvezető igazgatója, valamint Fodor István, a levéltár igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.

A konferencia első részében Simon András, az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékének tanszékvezetője Néprajzi kutatások az Alsó-Tisza mentén a 19-20. században, Mód László, az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékének munkatársa Ártéri gyümölcsösök az Alsó-Tisza mentén, Gál László, az ÓNTE néprajzkutatója Fejezetek a halászat dél-alföldi történetéből, míg Molnár Tibor, a zentai Levéltár főlevéltárosa Zentai hidak címmel tartott előadást.

A konferencia második felében Turda Gábor és Pataki Andor, az ÓNTE munkatársai, a projekt ópusztaszeri eredményeit ismertették, míg a zentai történésekről Szűgyi Ferenc, a zentai Történelmi Levéltár levéltárosa számolt be.

A konferencia szünetében megnyílt a projekt vándorkiállítása.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.