Istorijski arhiv Senta - Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru
Projekti „ŽIVI ARHIVI“

Zatvaranje projekta – konferencija (LIVES)

Senta

Konferencijom u Senti završen je zajednički projekat Istorijskog arhiva u Senti i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru pod nazivom „Živi arhivi – relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa”, koji je sufinansiran iz IPA fonda Evropske unije kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Na ovoj konferenciji predstavljeni su rezultati koji su ostvareni tokom trajanja projekta.

Na početku manifestacije prisutne su pozdravili Peter Kertes, generalni direktor Opustaserskog nacionalno-istorijskog memorijalnog parka, kao i direktor Istorijskog arhiva, Ištvan Fodor.

U okviru konferencije predavanje o arheološkim istraživanjima u memorijalnom parku održao je arheolog - istoričar segedinskog muzeja „Ferenc Mora” Danijel Popić,  muzeolog dr Jožef Sabo, saradnik gedeleškog Muzeja razvoja poljoprivrednih uređaja i mašina, predavanje o restauraciji poljoprivrednih mašina, a Tamaš Mate, građevinski inženjer  Opustaserskog nacionalno-istorijskog memorijalnog parka, pak predavanje o projektovanju i izgradnji novog izložbenog prostora.

O sprovedenom arhivskom istraživanju u Segedinu i Subotici govorio je glavni arhivist Tibor Molnar, dok je arhivista Ferenc Siđi predstavio bazu podataka o firmama koja je nastala kao rezultat ovog istraživanja. 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".