Istorijski arhiv Senta - Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru
Projekti „ŽIVI ARHIVI“

Događaji

Otvaranje projekta (LIVES 2)
Otvaranje projekta (LIVES 2)
14. oktobar 2021
LIVES 2
Istorijski arhiv u Senti i Nacionalni istorijski spomen-park Opustaser započeli su zajednički prekogranični projekat pod nazivom „Živi arhivi – Zapamtimo prošlost zarad zajedničke budućnosti“. Projekat traje do kraja novembra 2022. godine i nastavak je projekta „Živi arhivi – relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa“ koji je realizovan u periodu od 2018. do 2020. godine. Kao i tokom prethodnog projekta, glavni cilj ovog puta je istraživanje i prikupljanje dragocenih primera kulturnog nasleđa koje imaju iste korene sa obe strane granice i na taj način nas povezuju.
Zatvaranje projekta  – konferencija (LIVES)
Zatvaranje projekta – konferencija (LIVES)
21. februar 2020
LIVES
Konferencijom u Senti završen je zajednički projekat Istorijskog arhiva u Senti i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru pod nazivom „Živi arhivi – relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa”, koji je sufinansiran iz IPA fonda Evropske unije kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Na ovoj konferenciji predstavljeni su rezultati koji su ostvareni tokom trajanja projekta.
Promocija knjige - izvorna izdanja (LIVES)
Promocija knjige - izvorna izdanja (LIVES)
18. septembar 2019
LIVES
Zajednički projekat Nacionalnog spomen-parka u Opustaseru i Istorijskog arhiva u Senti  pod nazivom “Živi arhivi – Relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa“, koji se realizuje u okviru programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, predstavljen je na konferenciji za štampu održanoj 18. septembra u Segedinu u sedištu Segedinske akademske komisije Mađarske akademije nauka. Na skupu su predstavljeni dosadašnji rezultati i izdanja projekta, kao i baza podataka koja je korisnicima dostupna na stranici ipalives.com.
Promocija knjige - zbirka studija
Promocija knjige - zbirka studija
19. februar 2019
LIVES
Devetnaestog februara je u senćanskoj Gradskoj kući održana konferencija za štampu o dosadašnjim rezultatima projekta Opustaserskog nacionalno-istorijskog memorijalnog parka i senćanskog Istorijskog arhiva koji se pod nazivom „Živi arhivi - relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa” realizuje u okviru programa Interreg-IPA CBC Mađarska - Srbija, a nakon nje je u senćanskom Domu stvaralaštva prezentovana u okviru projekta izdata publikacija pod nazivom „Agrarna i zanatska istorija Južnog Alfelda na prekretnici XIX i XX veka”.
Otvaranje projekta
Otvaranje projekta
29. mart 2018
LIVES
Danas u Opustaseru je održano svečano otvaranje projekta „Živi arhivi – relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa“. Projekat je sufinansiran iz IPA fonda Evropske unije kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Realizuje se u saradnji Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru i Istorijskog  arhiva u Senti.  Glavni cilj ovog projekta je istraživanje...
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".