Történelmi Levéltár Zenta - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
ÉLŐ ARCHÍVUMOK - projektek

Események

Zárórendezvény
Zárórendezvény
2022. november 17.
LIVES 2
A zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) Élő archívumok – Emlékezzünk a múltra a közös jövőért elnevezésű projektje, amely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósult meg 2021 augusztusa és 2022 novembere között, november 17-én zárókonferenciával zárult. Az eseményen ismertették a projekt során megvalósított eredmények, valamint bemutatták a Tisza – a folyó, amely összeköt bennünket című tanulmánykötetet.
Nyitórendezvény (LIVES  2)
Nyitórendezvény (LIVES 2)
2021. október 14.
LIVES 2
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár “Élő archívumok – Emlékezzünk a múltra a közös jövőért” elnevezésű projektje, mely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósul meg, 2021. október 14-én, 11 órai kezdettel tartotta nyitórendezvényét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, Ópusztaszeren.
Zárórendezvény  - konferencia (LIVES)
Zárórendezvény - konferencia (LIVES)
2020. február 21.
LIVES
A zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark “Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi” elnevezésű projektje, amely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósult meg 2018 márciusa és 2020 februárja között, február 21-én zárókonferenciával zárult.  Az eseményen bemutatásra kerültek a projekt során megvalósított eredmények.
Könyvbemutató - forráskiadványok (LIVES)
Könyvbemutató - forráskiadványok (LIVES)
2019. szeptember 18.
LIVES
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár sajtótájékoztatót tartott szeptember 18-án Szegeden, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottságának székházában. A rendezvény során bemutatásra kerültek a projekt eddigi eredményei, a mostanáig megjelent kiadványok, illetve az ipalives.com honlapon elérhető cégadatbázis.
Könyvbemutató - tanulmánykötet (LIVES)
Könyvbemutató - tanulmánykötet (LIVES)
2019. február 19.
LIVES
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár “Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi” elnevezésű projektje, mely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósul meg, sajtótájékoztatót tartott február 19-án a projekt eddigi eredményeiről a zentai Városházán, ezt követően pedig bemutatásra került a...
Nyitórendezvény (LIVES)
Nyitórendezvény (LIVES)
2018. március 29.
LIVES
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár “Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi” elnevezésű projektje, mely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósul meg, 2018. március 29-én tartotta nyitórendezvényét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, Ópusztaszeren. A projekt fő...
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.