Történelmi Levéltár Zenta - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
ÉLŐ ARCHÍVUMOK - projektek

Honlap, adatbázis

Ópusztaszer Zenta
Megvalósítás ideje:2021 novemberétől
Hol tart:folyamatban

A projekt honlapján (www.ipalives.com) naprakész információkat talál minden látogató az Élő archívumok projektjeiről, a projektben részt vevő partnerekről, az elért eredményekről, illetve a tervezett eseményekről.

Minden esetben fényképes beszámolók kísérik a lezajló eseményeket.

A törvényszéki iratanyag levéltárakban zajló feltérképezése, szisztematikus kutatása és feldolgozása nagymértékben kiegészíti a zentai Történelmi Levéltárban őrzött, cégekre vonatkozó iratanyagokat, illetve hiánypótló információkhoz jutunk az általunk nem ismert cégek működésére vonatkozóan (amelyekről nincs iratanyag levéltárunkban). Az „Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi” projekt keretében megkezdett kutatás során webes felületű, bárki számára elérhető, kereshető adatbázist építettünk. Jelen projekt során ez az adatbázis kerül kibővítésre új adatokkal.

Az elkészült adatbázis elérhető itt.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.