Istorijski arhiv Senta - Nacionalni istorijski spomen-park u Opustaseru
Projekti „ŽIVI ARHIVI“

Web stranica, baza podataka

Opustaser Senta
Vreme realizacije:novembar - decembar 2021. godine
Trenutno stanje:realizovano

Na web stranici projekta www.ipalives.com svaki posetilac može naći najsvežije podatke o projektu, o partnerima projekta, postignutim rezultatima, kao i o planiranim dešavanjima. Svaki od ovih kategorija je ilustrovan pratećim fotografijama. 

Mapiranje, sistematsko istraživanje i obrada dokumentacije Sudova koja se sprovodi po arhivima u velikoj meri dopunjuje građu Istorijskog Arhiva u Senti koja sadrži dokumente o senćanskim firmama. Na ovaj način se takođe pronalaze i informacije koje se odnose na nama nepoznate firme, to jest preduzeća o kojima nemamo pisane podatke. Kao rezultat istraživačkog rada u okviru projekta „Živi arhivi – Relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa” izgradili smo svima dostupnu web bazu podataka. Tokom realizacije sadašnjeg projekta će se ova baza podataka će se dodatno proširiti novim podacima.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".